Förbannad

Go kväll! Om man nu ska säga så, egentligen inte men men..
Jävla skithelg rent ut sagt! Nu känns allt piss! Vill inget, bara ligga under täcket och lukta svett. Var ute och sprang en runda på ca 5, 5 km idag. Gick riktigt bra jag som trodde jag skulle storkna, men icke. Allt känns bara så jobbigt just för tillfället, tog bort sms från Emanuel idag. Big step for me, beröm beröm! Sitter här och lyssnar på Bon jovi som jag pappa och syster ska titta på i Oslo den 18/6 bara 4 dager efter studenten. Ska kila vidare till soffan och titta på något riktigt bra, kan ju inte deppa ihop såhär?!
Pusselipuss

Rabarber

Halloj!
Sitter här vid datorn, vart annars kan ju inte sitta vid klockan direkt *höhö* nej men skämtosido. Fick en nyplockad rabarber av lillasyster, har inte vågat smaka på den än. Kanske ska ta och lägga den i kylen istället så kan jag ha den på in gröt imorgon! Ja, så får det bli. Press och pest, måste måste göra klart examensarbetet ikväll. Deadline klockan 11:00 på pricken, inte en sekund försent. Nästa vecka är det praktik som gäller, i fyra veckor frmåt. Känns lite tungt med tanke på att vi har så mycket att stå i, men jag ska inte klaga (fast det gör jag i alla fall) *skratt* Ska fråga syster om vi kan knalla iväg på en prommis innan jag drar igång min pappersverkstad. Hoppas ni har haft en trevlig dag så ses vi imorgon! / Josefin

Ännu mer laddad

Nu är det tame faaan jag som börjar med allvaret nu! Sommarn är snart här och jag vill ju så gärna känna mig fit, riktigt "fittig" som i själva verket betyder trimmad, i form! pepp pepp!!!

Godnatt..

Laddad

Nu är jag full med ny energi och laddad till tusen för ännu en vecka med det nya träningsupplägget. Jag gillar verkligen det! Det ger resultat, har redan märkt skillnad både fysiskt och psykiskt *ler*. Jag har pratat med pappa nu och det bli han och jag (och Hilda om jag får tag i biljett) som åker till Oslo för att titta på Bon jovi! Trodde aldrig att det skulle hända, ännu en sak att bocka av på saker att göra listan innan du dör. Haha, det kanske bara jag som har en sån, helt seriöst. Vem kommer ihåg alla saker som ska göras, inte jag i alla fall. Speciellt inte nu när man är fullt upptagen med massor av andra "viktiga" saker.
Solen skiner föresten. Hoppas Hilda och jag kan spela lite baskett ikväll, det vore riktigt skoj eller så kan vi åka inlines. Ja ja det visar sig. Skola imorgon, lika med produktionsbolag. Då vi sammarbetar med årskurs två och gör en studentkatalog. Den blir nog bra till slut men just för tillfället är det bara en ända gröt. Som det brukar vara.

Snart är det middag, idag blir det fiskpaket. Potatis, morötter och fiskfilé i foliepaket. fiskjulafton med andra ord kan man säga. Nej det där var ruskigt dåligt, kunde du inte komma på något bättre Josefin? Svar till mig själv: Nej det kunde jag inte, och spela roll om du inte tyckte det var roligt. Det är huvudsaken att jag kan tillfredställa mig själv.
Hahaha, vad håller jag på med? Trött? Alltid en bra bortförklaring.
Måste vara duktig och börja med mitt examensarbete nu som ska vara inne på torsdag. ÖHhö!? Oj, redan. Tiden går så fort, har haft ca två månader på mig att göra det men det blir alltid i sista stund. Varför? varför? varför?
Nej, nu har jag ingen som helst lust att tänka på det. Gör så gott du kan så blir det bra.
So long!

Helt slut

Jag skrev och skrev sent igår kväll, och så försvinner allt bara (suck). Igår vart det ett fett hårt rygg och biceps pass, tungt med ack så kul. Det var jag som jobbade så vi stannade kvar 5 minuter extra efter gymmet stängde för att ta ut de sista lilla kraften som fans kvar i mina små biceps. Det var riktigt kul jag och syster skrek och fick till den där pumpen som är så himla härlig.

Ska snart gå och äta lunch med klara och Cajsa, just nu sitter Klara och psykar mig och Cajsa till att gå och äta tidigare eftersom hon är så hungrig.
det blir inte mycket mer just nu, adios amigos!

Upprörd vid lunch

Så kommer jag till bordet i matsalen och där pågår en het debatt om fetma och anorexi. Magnus är den som vanligt håller en hög ljudnivå och till slut blir den som lämnar bordet.

TYST!
ännu en het debatt och APU:n Oskar är det nu som är upprörd, han ska vara på SA:screen i Flen. Vilket han inte vill för han vill vara i Katrineholm.

Åter till den första debatten i matsalen. Jag tycker inte att man ska uttrycka sig om man inte vet vad inebörden är för fetma och anorexi, vad som ligger i grunden för varför människan gör så mot sig själv.

Jag själv tycker jag har en bra insikt i vad de båda två olika formerna innebär. jag har till större delen av mitt liv varit överviktig (mycket ca 25 kilo) och därefter kämpade jag mig till en mer normal vikt för att sedan bli sjuk och snudda vid anorexi. Mer åt det ortorextiska hållet, men spela roll. Magnus uttryckte sig i att fetma inte är en sjukdom men att anorexi är det, vilket är fel enligt mig. För om man ser mellan fingrarna så är grunderna detsamma för de båda sjujkdomarna. Nog om sjukdomar, varför tog jag ens upp det? Nå väl, slutpratat.

Tuffare blir det

Lärde och tog till mig något nytt igår, jag äter nog några frukter för mycket. Det som är så gott (suck).
Striktare och kontrollerad kosthållning till hundra procent! Nu är det max tre frukter som gäller och inget annat för den delen. Pain in the as, men det är väl så det ska vara *ler*.

Kom för en gång skull i tid till fotolektionen, men så var fotoläraren Christian sjuk. Toppen, slöa framför datorn tills arbetsmiljön börjar. Jag skulle i och för sig behöva jobba med annat på all den lediga tid som jag får, men det orkar jag inte alls med just nu.

Sitter och drömmer mig bort, vill verkligen att det ska gå fort nu. Kommer jag hitta formen till sommaren? eller för det första vill jag känna mig fittare till den 17 maj. Då det bär av till Norge, för att fira nationaldagen. Åter till träningen! Just nu håller jag och min kära syster på att bygga muskler, då menar jag verkligen bygga. Upplägget ser ut såhär:
Måndagar: fram/baksida lår 60 min + 20 min cykel och lite mage, KP
Tisdagar: MP bröst och triceps 60 min + 20 min crosstrainer (intervaller)
Onsdagar: MP axlar, rumpa 60 min + 15 min cykel + 5 min trappmaskin och lite mage, KP
Torsdagar: rygg och biceps 60 min + 20 min crosstrainer (intervaller) KP
Fredagar: vader och mage 60 min + 20 min löpning hastighet 11 KP
Lördagar: VILA,
Söndagar: Cardio 1 h (varierar)
MP=morgon promenad
KP=kvälls promenad

Ska köra såhär i 5-6 veckor. Får se vad det ger för resultat? Det är något helt annat i jämfört mot mitt föra störda korkade upplägg. Det såg ut så här:
Måndagar: helkropp + 60 min Cykel toltalt, 2,5 h
Tisdagar: underkropp + 60 min crosstrainer, totalt 2,5h
Onsdagar: överkropp + 30 min cykel/30min crosstrainer toltalt 2,5 h
Torsdag: helkropp + 40 min cardio totalt 3 h
Fredagar: helkropp + 30 min crosstrainer
Lördagar: VILA
söndagar: helkropp + 20 min cardio 3h

Helt stört, det blev ungefär 13 till 14 timmar i veckan som jag spenderade min tid på gymmet. inte konstigt att jag var som en zombie dagarna i ända. Och den smärta jag kände då är som bortblåst, nu är jag trött i musklerna och inte i huvudet. Så som det ska vara, och jag har träningsvärk!!! Vilket jag inte har haft på nästan 1 år. Oj, jag höll på att glömma det kunde bli några timmars promenader också. Så i stot sett var det ända jag gjorde, att vara aktiv.
Men jag är fortfarande skeptisk till det här, men det måste jag förtränga och det ska gå vägen. Vad har jag att förlora? Nej just det, inget alls! Så sluta tvivla Josefin. Den mentala träningen har också nyss dragit i gång, något jag aldrig har funderat över. utan jag har bara gjort det jag ska på gymmet utan att tänka på varför? Men nu är huvudet med också, kroppen och huvudet har nyss börjat att samarbeta med varandra.
Fortsättning följer...

Nytt upplägg

Så, nu har jag och syster ett helt upplägg. Som varken tar hela 2-3 timmar och som är så mycket roligare. Det var verkligen på tiden, om inte Susanne hade övertalat mig att köra fria vikter vet jag inte om jag orkat fortsätta träna? 
Men nu med nya infallsvinklar och med samlade krafter så känner jag en stor lättnad över förändringen. Ser verkligen fram emot träningen nu, så idag är det axlar och rumpa som ska köttas sönder *haha*. Det jag inte riktigt kunde förstå var att lagom mycket träning kombinerat med bra kost och lagom mycket vila så kan alla förändras. Till ett hälsosammare liv, vilket jag har strävat efter och har nu uppnått. 
Nå, vad är det här näst? Måste hitta ett mål som är rimligt. Och jag är så stolt över att jag har ett mål, men det är hemligt (nästan i alla fall).

Onska

Kom nyss från religionen, där vi diskuterade onska. Vad är onska? egentligen. Nationalencyklopedin säger att onska är ? önskan att orsaka sina medmänniskor (andligt) lidande.  

Klassråd

Skynda, skynda, SKYNDA!

Jag kommer jag kommer.... 

Och så drog det sega klassrådet igång, men som vanligt lyckades jag och Klara att mana på Lars rätt bra. Annars brukar Carro och Kajsa sköta den biten exemplariskt. Har haft nationella prov i svenska B och det gick över förväntan, Började vid 21:56 i går kväll. Då bestämde jag mig för en bild och en text därefter unnade jag mig lite sömn, min ursäkt var att jag behövde mycket sömn så alla bitar skulle vara på plats i kolan på mig inför mitt framförande. Och kanske var det natten ljuva sömn som gjorde att det gick så bra? Tåls att fundera över...

Välkommen till min nya blogg!

Jaha så har man blivit "som alla andra" ? Svar ?NEJ! Det krävs alldeles för mycket för att bli som exempelvis Isabella Löwengrip (inget negatvt) men jag menar bara att den typen av bloggare finns det redan så gott om. Därför är jag bara som jag är, och skriver vad som faller mig i smaken. 

RSS 2.0